Billig og sunn kost

Rimelige retter behøver ikke bety at de er fattige på næringsstoffer, tvert i mot. Det gjelder bare å finne de rette ingrediensene. Maksimal nytteverdi får du om du kombinerer grønnsaker, kjøtt og belgfrukter. Gode grønnsaker og belgfrukter finner du i billigst i butikker med mer eksotisk utvalg. Kjøttet kan for eksempel være kyllingfilet eller grisekjøtt, alt etter smak og behag.

Tørkede belgfrukter legges i bløt. For eksempel kan du bruke 150 gram kikerter. Disse må ligge i bløt i 12 timer før koking. Skyll godt og hell på nytt vann til koking. Bland i grønnsaker og kok opp. Mot slutten av kokingen kan du tilsette 2 kyllingfileter i terninger, samt salt og pepper. Ønsker du en tykkere konsistens à la lapskaus, kan du mose kokte poteter i suppen, og du får en enklere type lapskaus. Eventuelt kan du helle oppi en pose med potetmos i pulver. Den bør røres ut med et halvt glass vann før den helles i suppen.

Lørdagskos:

Pannekaker fylt med kjøttdeig og salat

Lag pannekakerøre av:

  • 3 dl hvetemel
  • ½ ts salt (kan sløyfes)
  • 6 dl lettmelk
  • 3 egg
  • 3 ss smeltet smør

Visp egg og melk sammen, tilsett alt det tørre, og til slutt smeltet smør. Dette vispes sammen til en jevn røre, og stekes til tynne pannekaker. En stor sleiv røre per pannekake.

Stek 500gr kjøttdeig sammen med finhakket løk, salt og pepper. Legg ferdig stekt kjøttdeig i pannekaken sammen med salat, ta rømme over og rull sammen pannekaken. Dette blir kjempegode pannekaker til lørdagskvelden. Som avslutning kan du nyte selvplukkede skogsbær eller frukt i skiver overstrødd med sukker og kanel.