Billige oppskrifter på gode supper

Når man er student blir det lite overskudd til å kunne spis middag ute. Det finnes mange retter man kan lage selv som er relativt rimelige å lage. Supper koster som regel ikke så mye å lage, og de bør lages helt fra bunnen av for ekstra næring, vitaminer og mineraler. Grønnsakssuppe, linsesuppe og nuddelsuppe med kylling er tre rimelige alternativer. Serverer du suppene med grovt brød til, blir middagen ekstra mettende.

Kjøp grønnsaker i nærmeste grønnsaksbutikk, de er som regel ferskere enn på de store matbutikkene. Kutt grønnsakene i terninger. Her kan du bruke både rotgrønnsaker og andre grønnsaker som paprika, tomat og løk. Om ønskelig kan det også brukes erter. Kok grønnsakene i vann og tilsett salt og pepper. Lag såpass store mengder at du kan fryse ned suppe i porsjoner og tine opp for senere bruk. På den måten sparer du strøm, for det koster omtrent like mye å koke 2 liter som en halv liter.

Linsesuppe er en annen rimelig variant. Kjøp en pose linser og legg i vann i 12 timer. Skyll godt før du koker linsene i vann. Tilsett salt og litt eddik (et par teskjeer). Om ønskelig kan det tilsettes litt kjøtt- eller pølsebiter, samt gulrøtter og poteter i terninger kokt sammen med linsene. Kok til linsene er bløte. Her bør du også lage såpass mye at du kan fryse ned. Bruk for eksempel 300 gram linser og tilsett vann ved behov under kokingen.

Nuddelsuppe med kylling – Del to kyllingfileter opp i terninger. Finhakk en halv løk, skjær en purreløk i ringer og to gulrøtter i skiver. Alt dette freses i kjele med olje. Hell i vann og kok opp. Når suppen er nesten ferdig tilsettes nudlene. Du kan gjerne bruke krydderet i pakken som smakstilsetning.