Legeyrket har mange spennende retninger

Å velge legeyrket åpner opp for mange spennende muligheter hvor du kan spesialisere deg innen det som interesserer deg mest. Som legestudent vil du få en bratt læringskurve hvor du underveis får gode muligheter til å finne ut hva som passer aller best for deg når du skal spesialisere deg innen et fagfelt.Legestudiet er et seksårig universitetsstudium hvor det fokuseres på å gi studentene så allsidig erfaring som mulig. Blant de fagfeltene du kan velge å spesialisere seg i kan vi trekke fram ulike typer innen kirurgi, øre-nese-hals, hudsykdommer og pediatri. Under hvert felt av spesialisering finnes det mange forskjellige jobbmuligheter.

Spennende spesialiseringer

Det finnes et hav av spennende muligheter å spesialisere seg på innen kirurgi. Her kan vi trekke fram plastikkirurgi. En av de kirurgene i landet som har lengst og bredest erfaring er Dr Christian Busch, plastikkirurg, som blant annet har gått i spissen for å utvikle kosmetisk hudpleie og injeksjonsbehandlinger.En annen spennende retning er radiolog, en lege som jobber med røntgen, MR, CT og ultralyd. Dette er et bredt og spennende fagfelt, da alle organer i menneskekroppen kan undersøkes ved hjelp av bildediagnostikk. Utdanningen som legespesialist begynner rett etter at du er ferdig med medisinstudiet, og foregår mens du jobber som lege.

Gode karrieremuligheter

Som utdannet lege har du gode muligheter på jobbmarkedet, da dette er en etterspurt yrkestittel. Ved bestått studie vil du kunne søke om autorisasjon som lege, og de fleste begynner da å jobbe innen allmennpraksis. Dette kan for eksempel være på legekontor, sykehus eller kommunehelsetjenesten. Her finnes det mange fagfelt med varierte oppgaver.Utdanningen består av veldig mye teori, men også praktiske ting. Som lege skal du møte folk i forskjellige livssituasjoner og i alle aldre, og for å håndtere disse er det stort fokus på førstehåndskunnskap. Praktisk undervisning på legekontor og sykehus er derfor obligatorisk for alle studenter under de første studieårene.